torek, 18. september 2018

Delovni dan v slaščičarni La Brivoise

Čokolada z marelicami in pistacijo
Zjutraj,ko sem prišla na delovno mesto so me že čakale pripravljene tortne podlage. Limonina krema je bila že pripravljena. Jaz pa sem pričela z brizganjem kreme na podlage. Ko sem končala z brizganjem, me je čakala dekoracija tortic. Dekorirala sem jih s svežim sadjem nekatere z jagodami druge pa z malinami. Na koncu sem jagodne tortice premazala z želejem malinine pa sem okrasila s sladkorjem v prahu. Po dekoraciji tortic sem pričela tehtati surovine za čokoladno- pomarančni mouse, limonino torto ter mandljev biskvit. Kremo za manjše limonine tortice  sem pripravila sama ter jih nabrizgala z brizgalno vrečko v modelčke. Že je bilo za mano polovico delovne prakse in takoj sem pričela z novim delom. Pripravila sem mlečno čokolado. Najprej sem nad vodno kopeljo stopila čokolado, nato pa sem jo previdno vlivala v modelčke po vrhu sem dodala kandirane marelice in grobo mleto pistacijo. Med tem časom, ko se je čokolada trdila, sem pripravila testo za karameline piškote z lečino moko. Zelo zanimivo je, da Francozi skoraj v vsake piškote dodajo lečino moko. Iz testa smo izrezovali kvadratke nekaj smo jih spekli, druge pa zamrznili na koncu pa sem naredila še vanilijevo kremo.

Po naporni delovni praksi smo se skupaj z učiteljico odpeljale do trgovine, po hrano za naslednje dni. Po kosilo smo si privoščile počitek. V večernih urah pa smo se igrale družabne igre.

Mlečna čokolada
Jaz pri pripravljanju tortic
Vaniljive tortice z jagodami

Ni komentarjev:

Objava komentarja